VÅR PASSION, vårt ansvar
Som en del av Greenfood strävar vi gemensamt efter de mål och värderingar inom hållbarhet och livsmedelssäkerhet som fastställts. Greenfood består av 26 bolag, där Allfrukt är ett av dem. Inom hållbarhetsarbetet arbetar vi tillsammans för vi är övertygade om att vi är starkare tillsammans. Vi kan arbeta effektivare och därmed åstadkomma mer.
Vår ambition är att över tid ligga i framkant vad gäller hållbarhetsfrågor. Under 2018 tog vi fram en koncerngemensam hållbarhetsstrategi där vi arbetar efter FN:s globala mål för en hållbar utveckling. Av FN:s globala mål valde vi ut tre mål som vi gemensamt lägger fokus på i koncernen:
Vår
mat
God och hälsosam mat för alla
För att mätta en växande befolkning och bekämpa klimatförändringarna måste vi minska köttintaget och öka konsumtionen av vegetabiliska livsmedel. Det handlar om att avskaffa hunger, uppnå tryggad livsmedelsförsörjning och en förbättrad nutrition. Samt främja ett hållbart jordbruk.
Våra
människor
Omsorgsfull och tillförlitlig anställning
Vår verksamhet påverkas mycket av de människor vi arbetar med, och i alla de 26 bolagen inom Greenfood-koncernen sysselsätts omkring 1 300 personer. Alla företag drivs av en mission om att skapa en rolig, säker och hälsosam arbetsplats, fri från diskriminering och trakasserier. Hos våra leverantörer runt om i världen jobbar det ännu fler människor och vi vill garantera goda arbetsvillkor även för dem. Vi vill säkra goda arbetsvillkor inom vårt bolag och i vår leverantörskedja.
Vår
planet
Produktion inom planetens gränser
Målet är att säkerställa hållbara konsumtions- och produktionsmönster. När vi framställer mat använder vi och gör intrång på naturens resurser. Och det gör vi inte enbart under odling, utan även vid förädlingen, transporten, emballeringen och avfallshanteringen. Allt räknas.
Läs mer om Greenfood-koncernens arbete i våra gemensamma Hållbarhetsrapporter.
Hållbarhetsrapport 2018
Hållbarhetsrapport 2019